Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, January 4, 2018

Bakina kunja- baklava sa milka čokoladom

Bakina kunja- baklava sa milka čokoladom

Baklava je veoma popularna orijentalna poslastica i obavezan je deo skoro svake proslave.  Predivna poslastica  izdašno posuta s orasima i šećerom može se spremati na više načina. Sigurno imate već isprobani recept za baklavu, ali evo predloga  da ipak probate i nešto novo. Rolovana baklava sa mlevenim plazma keksom,  milka čokoladom i orasima. Sigurno je manje zahtevna za praviti, a uz to jako je ukusna i sočna. Odličan  recept  i  za početnike. 


Potrebno je:
1/2 kg tankih kora
100 gr milka čokolade
150 g. plazme keksa
3 kašike griza
100 ml. ulja
malo nekog soka
1 limun
600 gr šećera
300 ml. vode

Priprema:
Čokoladu izrendati a plazmu samleti kao i orahe. Sve izmešati dodati ulje soka malo, može bilo koji i izjednačiti. Prvu tanku koru rasprostreti na sto malo je poprskati uljem pa staviti drugu koru na nju i na dno staviti fila, saviti stranice i uviti u tanak rolat. 




Tako uraditi sve do utroška materijala. Rolnice poseći na željene dužine premazati uljem i peći na 200 stepeni C 15 - 20 min.. Šećer sipati u šerpu preliti vodom naseći krugove limuna i ušpinovati pa vrelim sirupom preliti vruću baklavu. Ostaviti da upije.. Sjajna je hrskava a topi se u ustima..Najlepša baklava koju ste pravili... Uživajte!


No comments:

Post a Comment