Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, May 18, 2018

Bakina kuhinja - pita sa mladim kupusom bez kvasca i kora

Bakina kuhinja - pita sa mladim kupusom bez kvasca i kora

Priprema  ove pite  od mladog kupusa  apsolutno ne zahteva puno vremena. Nisu vam potrebne ni kore, niti morate šta  mesiti.  Priprema je brza i laka, a pita je mekana i sočna, a kombinacija samog nadeva od slatkog kupusa i šunkarice daje fenomenalan  i poseban ukus. Probajte i uživajte u  svakom zalogaju.


Potrebno je:
200 gr brašna
1  jaje + 2
1/2 praška za pecivo
400 gr rendanog mladog kupusa
100 gr šunkarice
50 ml. ulja
200 ml. jogurta
100 gr tvrdog sira
malo kačkavalja

Priprema:
U brašno dodati prašak za pecivo. izmešati , jedno jaje, jogurt, ulje, sir i šunku na kocke i sve izjednačiti. Kupus posoliti ostaviti 15 min. u soli pa ocediti.  



Umutiti 2 jaja sa malo ulja. U pleh veličine 22 sm staviti na dno pek papir pa sipati pola testa, preko njega staviti ocedjen kupus, i preliti ga sa umućenim jajima, pa preko toga drugi deo testa rasporediti. 





Odozgo malo narendati kačkavalja. Peći na 180 stepeni C oko 40 min. 



Ostaviti da se prohladi i seći mlaku. Uz jogurt kiselo mleko pita je fantastična.
 Može za doručak, užinu ili večeru.




 Odličan ukus..

No comments:

Post a Comment