Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, May 22, 2018

Bakina kuhinja - jaroa latinoamerički specijalitet

Bakina kuhinja - jaroa latinoamerički specijalitet

Jedno od veoma popularnih jela latinoamerike je ovo jelo koje je veoma često na trpezama. Vrlo jednostavno se pravi a kao glavni sastojak je pečen krompir i mleveno meso uz jake začine čine ovo jelo pravo gurmansko Probajte  i  uživaće te...
Potrebno:
1 kg. krompira
250-300 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog lukaa
4 čena belog luka
1 zelena paprika
majonez ili pavlaka
kečap
malo kačkavalja
začin..aleva paprika malo karija
i paradajz
ulje..peršunov list
200 gr. pavlake
maslinke po želji 

Priprema:
Krompir očistiti  iseći kao za pomfrit, dodati začine po želji, alevu papriku, beli luk može i susama malo i ulje i sve dobro izmešati i rasporediti u tepsiju. 


Peći na 250 stepeniC oko 20 min. Crni luk iseckati dodati ulje pa propržiti luk dodati seckanu papriku i nju ispržiti dodati začin alevu papriku oljušten paradajz i isečen kari po želji. 




Sve to dinstati najmanje 20 min. da tečnost ispari. Na pečen kromir istresti mleveno meso i rasporediti a odozgo izrendati kačkavalj i vratiti još 5-6 min. u rernu.



 Izvaditi iz rerne dodati pavlaku ili majonez malo kečapa i peršunovog lista..Jelo je jako dobro pravo gurmansko pa navalite..Prijatno!

No comments:

Post a Comment