Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, February 17, 2018

Bakina kuhinja- fina mirisna rascvetana pogača

Bakina kuhinja- fina mirisna rascvetana  pogača


Evo jedne zaista mekane i mirisne pogače,  ne mnogo zahtevne za pripremu.  Kada želite  oduševiti  svoje goste ili  imate neko slavlje neka se ova pogača nađe  na vašem stolu. Prelepog je izgleda i još lepšeg ukusa.

Sastojci:

1 kg brašna(možda  i manje)
1 kocka kvasca
malo soli
1 kašika  šećera 
200 ml jogurta
200 ml mleka
3 jaja
50 ml ulja
100 g margarina
semenkice

Priprema:

Kvasac potopiti u malo mlakog  mlaka, dodati 1 kašiku  šećera, dodati 2 jaja, preostalo  mlako, jogurt, brašno  i so te umesiti srednje tvrdo glatko  testo.  Ostaviti na toplom mestu da odmara 30 minuta i da lepo naraste.
Zatim naraslo testo razviti tanko i premazati  razmekšalim margarinom  i uviti u rolat.  Potom testo ponovo razviti. 
Od dobivenog testa iseći četiri  trake i formirati dve dvostruke  pletenice i redjati ih okolo u krug u tepsiju  koju ste prethodno  namazali margarinom  i obložili   pek papirom. Preostalo razvijeno testo poseći na kvadrate. Svaki kvadrat seći na trakice( kao u videu) ne skroz i motati  u rolnicu.  Rolnicu zaviti  u oblik venčića  i redjati u pleh dok ne popunimo  sredinu pogače.


Ostaviti pogaču da poraste pa je premazati  razmućenim jajetom i posuti semenkicama. Peći u prethodno zagrijanoj rerni  na 180 stepeni  oko 40 minuta. Na polovini pečenja pokriti folijom.  Uživajte  u ovoj prelepoj domaćoj  pogači.

No comments:

Post a Comment