Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, January 25, 2018

Bakina kuhinja - najbrži kolač sa urmama i jabukama

Bakina kuhinja - najbrži kolač sa urmama i jabukama

Jednostavan  za pripremu kolač  sa  jabukama  i urmama sa predivnim  mekanim biskvitom. Ovo je jedan od onih kolača koji ćete kad ga jednom probate, opet praviti. Iako na prvu ne djeluje pretjerano privlačno, okusom će vas sigurno oduševiti, jer je zaista divan, mekan i sočan. 


Potrebno je:
4 jaja
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
4 kašike griza
200 gr šećera
100 gr seckanih oraha
50 gr suvog groždja
50 gr urmi
50 ml ulja
200 ml. jogurta
2 veće  jabuke
malo cimeta
100 gr čokolade

Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno i griz sa praškom za pecivo i ulje i jogurt i sve izjednačiti. Okrugli pleh  obložiti pek papirom posuti dno malo sa šećerom, i na dno poredjati jabuke sečene na kockice, posuti cimetom  .



Odozgo staviti suvo groždje seckane orahe i urme i sipati umućena jaja i rasporediti. Peći na 190 stepeni C oko 45 min. Na polovini pečenja pokriti folijom. Pečen kolač preliti sa otopljenom čokoladom. Kolač je jako sočan i veoma ukusan




No comments:

Post a Comment