Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, December 3, 2017

Bakina kuhinja - slana štrudla sa sirom


Bakina kuhinja - slana štrudla sa sirom

Slana štrudla  sa sirom je savršen izbor za doručak,  večeru, užinu, ili iznenadne  goste jer je zaista  neodoljiva. Ako vam iznenada dolaze gosti ili želite nešto novo da poslužite na svojoj trpezi onda je ova štrudla  kao predjelo savršen izbor. Priprema se brzo  i  lako, a ukus je neviđeno dobar.


Potrebno je
500-600 gr. brašna
20 gr. kvasca
300 ml mlakog mleka
50 ml ulja
2 jaja
50 gr maslaca
1 kašika šećera
malo soli

Za nadev:
300 gr sira
2 žumanca

Priprema:
U mleko izmrvimo kvasac dodamo šećer i 2 jaja malo ulja i žicom dobro izjednačimo. Dodamo celo mleko brašno i so i umesimo glatko testo i ostavimo da miruje pola sata pokriveno krpom na toplom. Viljuškom izdrobiti sir dodati 2 žumanca, može se dodati  i 2 kašike griza u fila pa sve izjednačiti. 



Testo istresti iz vanglice podeliti na dva jednaka dela. Prvi deo razvući oklagijom širine kolika je tepsija oko 1/2 sm. namazati malo maslacom ili margarinom i polovinom sira i uviti u rolnicu. Staviti u podmazan pleh ili podmetnite pek papir. Tako uraditi i sa drugim delom testa . Rolnice ostavite da narastu pa namažite sa malo ulja i belancetom. Rernu uključite na 200 pa smanjite na 180 stepeni C i pecite štrudlu 40-45 min. Secite kad se sasvim ohladi ..Uživajte!



No comments:

Post a Comment