Post Top Ad

Post Top Ad

utorak, 7. studenoga 2017.

Bakina kuhinja - Sočan kolač sa lešnicima i jabukam


Bakina kuhinja - Sočan kolač sa lešnicima  i jabukam

Vrhunska i ne previše  zahtevna poslastica u kojoj ćete  zasigurno  uživati.  Priprema se brzo i lako. Divan miris jabuka cimeta, vanile i lešnika. Kolač  sa lešnicima  i  jabukama prosto se topi u ustima, tako  je aromatičan, sočan i fin, preliven čokoladom svojim ukusom jednostavno  oduzima dah. 



Potrebno je:
4 jaja
1 čaša (od 200 ml) šećera
1 vanilin šećer
1 šoljica mleka (od 100ml)
1 šoljica jogurta
1 nepuna šoljica ulja
3 jabuke
malo cimeta
100 g mlevenih lešnika
2 šoljice brašna
1 prašak za pecivo

Za glazuru:
100 gr čokolade 

Priprema
Umutiti belanca sa šećerom i vanil šećerom,  dodati žumanca. Zatim lagano umešati  brašno s praškom za pecivo, jogurt, mleko, ulje, zatim lešnike i najzad krupno ribane jabuke sa malo cimeta.
Masu  izjednačiti i razliti u pleh obložen pek papirom. 
Lepo poravnati i staviti peći. 
Peći  u prethodno zagrijanoj rerni na temperaturi od 200°C oko 30- 35 minuta. Po potrebi smanjiti temperaturu da kolač ne bi jako potamneo.
Ohlađen kolač preliti rastopljenom čokoladom i seći na parčad.  Veoma je ukusan i sočan...sladite se..