Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, November 30, 2017

Bakina kuhinja - makarone sa spanaćem neopisivo dobro

Bakina kuhinja - makarone sa spanaćem neopisivo dobro

Izgleda atraktivno, a ukus je tako dobar , prelep predlog i za svečanu  trpezu. Kuglof, večita inspiracija za nešto novo. Ovaj put u slanoj varijanti,  od makarona i spanaća. Predivan, vrlo dekorativan, a za ukus, ako ga napravite  videćete i sami da je neopisivo dobar.


Potrebno je:
250 gr makarona
3 jaja
100 gr pavlake
200 gr sira
200 gr spanaća
1/2 praziluka
ulje
začin so
150 gr seckanog suhomesnatog


Priprema:
Obariti makarone, propržiti iseckan praziluk pa dodati opran očišćen i naseckan spanać, pa sve dobro još propržiti. Dodati  začina i soli. U pavlaku  izlupati jaja pa izmutiti, dodati sir izmrvljen i suhomesnato seckano pa sve ubaciti u makarone i  dobro izjednačiti .

Dodati i spanać sa prazilukom pa onda sve  izmešati. Kuglof podmazati uljem pa sipati u njega makarone i poravnati. Peći na 200 stepeni C oko 40 min. Pečene makarone ostaviti u kuglofu da se malo prohlade istresti na tanjir i seći. Ukus je neopisivo dobar..Uživajte!

1 comment:

  1. Jako ukusno, dodala sam malo belog luka u spanać, za čas gotovo, izdašno i dekorativno jelo, može biti ručak ili, u našem slučaju, dodatak uz Bakinu pileću čorbicu.Pozdrav od mame tri devojčice divnoj Baki i Dejki!

    ReplyDelete