Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, November 28, 2017

Bakina kuhinja - fina pogača sa mlekom

Bakina kuhinja - fina pogača sa mlekom

Za ljubitelje  ukusnih pogača  evo jednog  odličnog predloga. Jako je dekorativnog izgleda, pogodna za razne prilike. Mekana, mirisna i lisnata  iznutra,  hrskava izvana, prosto se topi u ustima. Ova pogača vas neće zadovoljiti samo svojim ukusom nego će biti i predivan ukras vašeg stola. 


Potrebno je
300 ml. mleka
1 kašika šećera
500-600 gr brašna
100 gr. margarina sa mlekom
soli 
malo ulja
20 gr kvasca
2 jaja
1 žumance
semenke krupna so

Priprema
Kvasac rastvoriti u malo mlakog mleka dodati kašiku šećera, jaja, ulje, ostatak mleka, brašno soli i zamesiti glatko srednje tvrdo testo. Ostaviti da poraste oko 30 min. Razviti ga na stolu i podeliti na dva dela. Prvi deo razviti što tanje  u veliki pravougaonik. 



Premazati tanko margarinom. Razviti i drugi deo testa i takodje namazati margarinom i staviti preko prve. Uviti u veliki rolat. Oštrim nožem rolat poseći na pola po dužini i uviti u pletenicu. Okrugli pleh obložiti pek papirom i staviti pogaču u pleh i ostaviti da poraste. 



Premazati žumancetom i posuti semenkama i krupnom solju. Peći na 200 stepeni C oko 35-40 min. Pogača je tako lisnata mirisna spolja krckava unutra mekana kao pena..Probajte i uživajte!

No comments:

Post a Comment