Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, September 3, 2017

Bakina kuhinja - pizza sa prazilukom prste da poližeš

Bakina kuhinja -  pizza sa prazilukom prste da poližeš



Potrebno je:
20 gr kvasca
250-300 gr brašna
so.. malo ulja
1 praziluk
100 gr tvrdog sira
kačkavalja 100 gr.
malo čeri  paradajza
200 ml. mleka
origano 
200 gr suhomesnatog po izboru
kečap ili paradajz pire

Kvasac rastopiti u mlakom mleku može se dodati kašičica šećera, 50 ml ulja brašno i so i umesiti malo mekše testo. Ostaviti da odmori oko 15 min. pa ga premesiti i razviti što tanje onoliko koliko nam je tepsija. Testo premazati kečapom ili paradajz pireom, zatim dodati sitno seckano suhomesnato i odozgo krugove praziluka. Zatim nadrobljenog sira  i razbacati čeri paradajza i na kraju origana. Naribati  i malo kačkavalja.








Peći na 250 stepeni C 10 - 15 min ...Uživajte  u prelepom ukusu ove pice koju nećete naći ovakvu ni u picerijama Prijatno!

No comments:

Post a Comment