Post Top Ad

Post Top Ad

subota, 5. kolovoza 2017.

Bakina kuhinja - pljeskavice od krompira i još po nešto

Bakina kuhinja - pljeskavice od krompira i još po nešto


Prosto neverovatno kako od običnog krompir pirea mogu biti tako dobre pljeskavice, ali naravno uz još dodataka, koje će ostati tajna ako ne pogledate Video pročitate tekst i probate ovaj fantastičan recept



Potrebno je:
1/2 kg. krompira
250 gr. belog pilećeg mesa
ulje
1 jaje
100 gr. prezli
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1 malu  k.k. aleve paprike
soli, ml. biber
peršunov list 

Priprema:
Pileće meso samleti, a krompir skuvati u ljusci oljuštiti i odmah izgnječiti. Dodati seckan crni i beli luk, alevu papriku, biber,so 4-5 kašika prezli i jaje i seckan peršunov list. 



Poslužavnik namazati malo uljem



Sve rukama dobro izmesiti praviti loptice malo ih na dlanu rastanjitii praviti male pljeskavite. Kad pravite pljeskavice uvek malo ruke namažite uljem da Vam se ne lepi.




 Ulje ugrejte u tiganju svaku pljeskavice provucite kroz prezle i pržite da postanu lepo rumene.







Vaditi na upijajući papir. Služiti tople kao glavno jelo ili kao prilog. 




 Uz njih možete kombinovati razne priloge, kajmak, sir, kečap razne sosove..i td.